Thursday, 30 June 2011

Senja Nan Merah

First time layan lagu ni kat karok...mmg best...lepas ni leh layan lagi.....

http://www.youtube.com/watch?v=VVeQjGVrmgE


Senja Nan Merah ~ Awie & Ziana Zain

Masihkah kita termangu di bawah pepohon itu
Ketika hujan melunturi danau yang terusang
Tidak pernah dibilang hari
Hanyalah debar yang terasa... terasa

Setiap hari dibuai mimpi yang terindah
Dengan menghitung senja merah dihujung sinar
Mencipta keheningan rahsia
Pada sehimpun kenangan
Menyimpul satu makna diruang yang lurus ini

Haruskah kita mencari pada gunung dan lurah
Liku-liku curam insani
Haruskah kita mencari puncak mengilau cahaya
Dalam hidup seribu warna
Dibawah teriring ungkapan pada sebuah wajah
Yang lara kesepian

Haruskah kita mencari dalam senja begini
Kembali kita bertemu
Haruskah kita mencari dalam simpati wangi
Membilang kenangan yang abadi
Seperti menuggu mentari senja
Menghilang perlahan-lahan disebalik
Awan yang merah

Dibalik awan yang merah
Dibalik awan yang merah

Wednesday, 29 June 2011

Aku tak tahu....

Aku tak tahu nak kate ape dah...semuanya serba tak kena...mungkinkah sebab sikap aku yang membosankan ni orang buat aku tak wujud??mungkinkah sebab hati aku yang lembut ni orang selalau pijak aku...mungkinkah sebab sikap tolak ansur aku ni orang amik kesempatan...aku dah tak tahu nak buat macam mana lagi...dah la aku hilang diri aku yang sebenar...aku tak tahu kat mana nak cari...aku dah lost diri aku sendiri...aku tak tahu...

Tuesday, 28 June 2011

Teman yang ku kasih by Azharina Azhar

Tetiba je tadi kawan aku cerita tentang kisah Laila Isabela....die bagi aku lirik lagu ni sikit..pastu aku cari la lagu siapa....dah cari aku letak la kat sini...aku nak share dengan korang semua...hope korang sudi tengok...hihihihi....


Lagu: Teman Yang Ku Kasih
Penyanyi: Azharina Azhar


Engkaulah Temanku
Tempatku Mengadu
Tika Tawa Pilu
Tetap Bersamaku..
Teman Yang Ku Kasih
Akan Ku Hargai
Hingga Akhir Nanti
Kan Kekal Abadi..

Ku Pinta Oh Tuhan
Agar Berpanjangan
Sebuah Persahabatan
Penuh Keikhlasan..

Alhamdulillah.....

Bersyukur aku kepadaNYA kerana telah mengembalikan kawanku dengan selamat...sesungguhnya aku sgt gembira & berlinang airmata ini bila menatapnya...akhirnya die pulang juga ke rumah...tetapi banyak persoalan yang terlintas difikiranku sekarang...apa yang berlaku pada dirininya??kenapa perlu jadi sebegini???
Aku pun tak tahu nak kata apa...bila kes ni melibatkan polis aku jadi tak tentu hala...tak salah rasanya bagi die tenang dulu sebelum nak serbu rumah aku...aku jadi keliru tak sampai 1/2 jam dia sampai,teman lelakinya sampai...kalau korang kat tempat aku pun mesti pelik...kenapa tiba-tiba je die boleh datang...macam tau-tau je kawan aku ni dah sampai rumah...korang pun mesti pelik kan...aku lagi pelik...
Susah aku nak lelapkan mata bila fikirkan kes ni...tak pasal-pasal jadi kecoh...ntah la...yang pasti aku dapat selamatkan die dari terjun tingkap...sungguh nekad lagaknya...buat aku naik angin tak tentu pasal jew...dan sesungguhnya ari ini suara aku dah jadi macam ELLA...huhuhu....

Monday, 27 June 2011

Errmm...Ntah La....

Dah lebih 24jam dah...khabar berita pun tak dengar...ntah la...tak tahu kemana die dah pergi...paling kurang pun call la aku ni...takde la aku risau pasal ko...aku dah tersepit dah ni...tak tahu nak percaya tang mane...tolong la hubungi aku...kawan serumah ko ni....

CiNtA

Jodoh, pertemuan, ajal dan maut semuanya di tangan TUHAN. Ramai yang tahu tentang hakikat itu dan ramai yang sering mengungkapkan kata-kata itu. Ramai yang menjadikan kata-kata itu sebagai nasihat untuk yang lain tapi yang peliknya mengapa kata-kata itu tidak dijadikan nasihat untuk diri sendiri...Itu kata-kata klise yang sering diulang-ulangkan...Tapi mungkin kerana terlalu cinta kita selalu lupa....errmm...ntah la......

Saturday, 25 June 2011

Ntah La....

Aku pun tak tahu adakah salah aku....tapi yang pasti aku tak bersalah pun..sesungguhnya memang sukar untuk puaskan hati orang...jalan yang terbaik diamkan diri...duduk elok-elok...
Seeloknya hidup janganlah hanya untuk menyusahkan orang sahaja...terimalah kenyataan bahawa hidup ini hanya sementara..hidup umpama roda...sekejap kita di atas dan sekejap kita di bawah...
Memang sukar untuk kita memahami diri sesorang...begitu juga kita...sukar untuk memahami orang laen...jalan terbaik adalah berikan masa untuk diri kita memahami diri sendiri sebelum kita memahami diri orang laen...

Thursday, 23 June 2011

Luahan...

Keadaan sama seperti semalam...emosiku masih kurang stabil..tak tahu kenapa terlalu memikirkan perkara-perkara yang tidak sepatutnya aku fikirkan...kenapa sukar untuk aku melupakan dirinya...istimewa sangatkan dirinya terhadap diriku..ntahla..ku cuba untuk melupakan dirimu tetapi aku tidak mampu...
Ya Allah tolonglah hambamu ini...melupakan dia yang tidak sepatutnya aku cintai...mungkin sudah suratan takdir untuk aku bertemu dengannya...berkasih sayang...tapi aku tidak mampu untuk meneruskan segalanya kerana hanya dia adalah hak milik orang lain....
Bukan sengaja aku ingin bersikap begini tetapi dia banyak menyedarkan aku tentang sebuah kehidupan...tentang sebuah perhubungan...bukan aku tidak mahu mencari sesorang yang boleh aku sandarkan harapan...tetapi banyak kali hatiku dikecewakan...aku tidak mampu untuk menanggungnya lagi kerana hatiku telah terlalu sakit dengan sikap-sikap mereka yang hanya pandai menabur janji...
Ya Allah...temukan aku dengan sesorang yang mampu menjaga diriku...membimbingku ke jalan yang diredhai olehMU...menyayangiku kerana diriku bukan kerana kelebihan yang ada padaku...sesungguhnya aku telah penat untuk mencari sebuah kebahagiaan....

Errrmmm....

Tetiba hati rasa sakit sangat...tak tahu kenapa....maybe aku terlalu memikirkan tentang mereka-mereka yang tidak sepatutnya aku fikirkan...kenapalah dieorang ni suka mempermainkan perasaan aku...ingat aku ni patung ke....mungkin bagi dieorang aku ni patung bernyawa....ntah la...mungkin ni dah nasib aku....terima kasih atas segalanya ye...aku terima dengan redha....

Wednesday, 22 June 2011

Buka Puasa Punya Hal....

Teringat kisah semalam....punya la semangat nak berbuka..beli la nasi ayam kukus...bila time nak berbuka je..tengok-tengok nasi tu basi...sedihnye la...nasib baik la my fren balik..die belikan kuew tiew goreng.....thanks my fren...arini nak g gerai tu...nak cakap kat die pasal nasi basi semalam....
video


Kisah Hati ~ Alyah

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Biar ku setia menjaga cintamu
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Detik Itu....

Detik itu...
Kita sentiasa bersama....
Kemana-kemana pun bersama...
Tetapi kini...
Detik itu tiada lagi...
Segalanya tinggal kenangan...
Segalanya telah ditinggalkan...
Kini...
Aku saja yg teringat...
Detik2 yg telah lama berlalu...

Assalamualaikum....

Tiada kata secantik bahasa..... Assalamualaikum pembuka bicara.... Salam perkenalan untuk semua.... Andai ade terkurang atau terlebih harap di maafkan... Semoga kebahagian menjadi milik saya dan anda sentiasa...